You are here
Újabb helyre jön reklám a Facebookban Egyéb 

Újabb helyre jön reklám a Facebookban

Ezúttal a Messenger sem marad ki a buliból.

Látszólag kezdenek elülni a Facebook körüli legutóbbi botrányok, így Mark Zuckerberg cége megfelelőnek tartotta az időt annak a közlésére, hogy hova tesz hamarosan hirdetéseket. A hét elején már kiderült, hogy a következő hetekben újabb tízmilliók ismerkedhetnek meg a facebookos videókba ágyazott reklámszünetekkel, most pedig újból lesújtott a vállalat.

A legújabb kibérelhető reklámhely a Snapchattől gátlástalanul lenyúlt, a Facebookban és a Messengerben is elérhető Történetek funkcióban lesz.

Az ismerősök által megosztott történetek „lejátszása” előtt bukkannak majd fel a reklámok.

A tájékoztatás szerint a Történetek funkció nagyon népszerűvé vált a Facebookon és a Messengerben, a kettőn együttvéve naponta olyan 300 millió történetet osztanak meg a felhasználók. A Facebook tulajdonában álló Instagramon naponta 400 millióan használják ezt a történetmesélési lehetőséget, így házon belül azért van még hova fejlődnie a Facebooknak.

További kontextusként megemlítendő, hogy a Történetek funkciót kitalált Snapchat napi 188 millió aktív felhasználót tud felmutatni. Ebből feltételezhető, hogy a naponta megosztott történetek száma masszívan kevesebb, mint amennyivel a Facebook büszkélkedhet.

Origo

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment