You are here
Újabb nevekkel bővült az Európai Unió szíriai szankciós listája EU 

Újabb nevekkel bővült az Európai Unió szíriai szankciós listája

Újabb négy ember nevét vette fel az Európai Unió a szíriai polgárháborúval kapcsolatos szankciós listájára, mivel szerepük volt abban, hogy a közel-keleti országban vegyi fegyvereket vetettek be a polgári lakossággal szemben – közölte csütörtökön a tagállamok kormányait tömörítő tanács sajtószolgálata.

A döntés értelmében egy magas rangú katonai vezető és három tudós került fel a listára, s ezáltal 261-re emelkedett azon természetes személyek száma, akik ellen beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást rendelt el az EU a civil lakosság erőszakos elnyomása miatt, illetve azért, mert a rezsim kedvezményezettjei vagy támogatói. Emellett korlátozások vannak érvényben 67 jogi személy ellen is.
Legutóbb tavaly nyáron hosszabbították meg a szíriai büntetőintézkedések hatályát, így június elejéig mindenképp hatályban marad az olajembargó, valamint bizonyos befektetésfajták tilalma. A szankciók exportkorlátozásokat is magukban foglalnak.
Az Európai Unió 2014 decemberében elfogadott elvi döntése értelmében a szankciós rendszert mindaddig fenntartják a szíriai kormányzattal szemben, amíg nem hagy fel a civilek elleni erőszakkal.

mti

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment