You are here
Egy napos kirándulás Londonból: Rochester, Charles Dickens városa UK Utazás 

Egy napos kirándulás Londonból: Rochester, Charles Dickens városa

 

Rochester igazán ősi történelemre tekint vissza, ugyanis éltek itt emberek már a kelták és a rómaiak idején is, a Római Birodalom idején ugyanis itt haladt el az egyik birodalmi út, ami Londonba vezetett.

Szélesebb körű ismertségét azonban mégiscsak Charles Dickens-nek köszönheti, aki a közeli Gads Hill Place-ben (Higham) élt, bár a legtöbb regényének cselekménye erősen kötődik Rochester vidékéhez. A város vezetői az író emlékére alakították át viktoriánussá a fő utcát, ezzel mintegy Dickens zarándokhelynek szánva azt, sőt a városban igazi Dickensi Karácsonyi Fesztivált is tartanak minden decemberben, úgyhogy mindenképp kiemelt célpont lehet a következő hetekben.

A városka csodálatos történelmi belvárosa és ódon házai mellett ősi katedrálisa és középkori vára is nevezetes, mely bár a XIII. század elejéről származik, ma az egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori kastély Angliában. Rochester városközpontjának épületei a XIV-XVIII. század között épültek, első sorban mégis katedrálisáról és kastélyáról nevezetes. A katedrális az ország egyik legszebb román kori homlokzatával büszkélkedhet, püspöksége a második legrégebbi Angliában a Canterbury püspökség után.
1087-ban Anglia egyik legelső kővára épült meg a városban, sőt a késő középkorban a vár jelentős szerepet töltött be Anglia dél-keleti védelmi rendszerében.

Rochesterben járva a Charles Dickens múzeumot semmiképp se hagyjátok ki, információt az alábbi linken találtok: http://dickensmuseum.com/?gclid=COaq6L_m1dACFUE_Gwod7wMD0A

Londonból rendkívül egyszerűen, hozzávetőleg 1 óra alatt eljuthatunk Rochesterbe az alábbi útvonalon:
London St. Pancras vasútállomás – Rochester vasútállomás

[wpdevart_youtube]YG2IAb8Mp-Y[/wpdevart_youtube]

 

Forrás: Idegenvezetes London / Kép: youtube

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment