You are here
Mennie kell a Volkswagen első emberének Business Egyéb 

Mennie kell a Volkswagen első emberének

Új vezérigató kerülhet a Volkswagen élére, német lapértesülések alapján a világ legnagyobb autógyártójának az élén Herbert Diess válthatja majd Matthias Müllert.

Nagy meglepetésre átszervezi a felsővezetését a világ legnagyobb autógyártója, német lapértesülések alapján ugyanis mennie kell a Volkswagen felügyelőbizottsági elnökének, Matthias Müllernek, a helyét pedig a Volkswagen márkafőnök, Herbert Diess venné át.

A Volkswagen már hivatalosan közzétette, hogy átalakítja a konszernvezetés struktúráját, ami nyilvánvalóan személyi változásokkal is együtt jár, ehhez pedig azt is hozzátették, hogy a felügyelőbizottság elnökének a pozícióját is érinthetik a változások. Matthias Müller, a konszern jelenlegi vezetője jelezte, kész együttműködni, hogy elősegítse a vállalatnál a változásokat. A Handelsblatt úgy tudja, hogy a nagyrészvényesek véleménye szerint a dízelbotrányt követő időszakot lezárta a konszern, és most egy új éra kezdődik, ahhoz pedig új vezetők kellenek. Ezzel Müller is egyetért, ezért önszántából távozik. És hogy kik azok a nagyrészvényesek, akik döntöttek Müller sorsáról? A szavazattal rendelkező részvények több mint fele a Porsche Automobil Holdingnál van, amelyet a Porsche és a Piech család irányít, Alsó-Szászországnál van a szavazatok további ötöde.

A Volkswagen felügyelőbizottsága már pénteken dönthet az új vezető személyéről., aki a szavazást jól ismerők szerint Herbert Diess lehet, aki 2015-ig a BMW-nél dolgozott, vagyis már a Volkswagen dízelbotránya után került a VW-hez.

A hírnek örülnek a befektetők, a Volkswagen árfolyama közel 5 százalékkal került feljebb.

Forrás: portfolio.hu / Kép: Volkswagen

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment