You are here
Vállalkozást indítana? Ők már megpróbálták Cégmentor 

Vállalkozást indítana? Ők már megpróbálták

Az induláskor a startupok számára az egyik legégetőbb kérdés a forráshoz jutás. Ma Magyarországon a startupok üzleti inkubációjával több akcelerátor is foglalkozik, állami tőkealap-kezelő támogatásával pedig 50 milliárd forint áll rendelkezésre. A Drukka Startup Studio héten tartott eseményén a hazai tőkealapok és a startup szcéna meghatározó szereplői adtak képet a jelenlegi befektetői környezetről.
A startup alapítás egyik első lépcsője a forráshoz való hozzájutás. A tendenciák alapján jelenleg
Magyarországon tízből kilenc startup elbukik,
amelynek egyik oka lehet, hogy nem áll rendelkezésre elegendő induló tőke. Egyre népszerűbb megoldás, hogy a cégek úgynevezett startup gyárhoz fordulnak, amelynek lényege, hogy több startupot építenek egyidejűleg, amelyek számára központosított erőforrások állnak rendelkezésre. Általában
a stúdiókból indult cégek ötven százaléka saját lábra tud állni
és seed-befektetést kap.

„Amennyiben egy koncepció sikeres, befektetőt keresünk hozzá. Ha sikerül megtalálni, akkor kiszervezzük a startupot, és onnantól kezdve már a saját lábára állhat a vállalkozás. 2015 óta tíznél is több cég indulását segítettük, amelyek közül 2016-ban 5 kapott seed-befektetést, egyenként 50-130 millió forint értékben. Jelenleg 18 kezdeti fázisban lévő startupot segítünk, és még további 5-6 cég elindítását tervezzük” – mondta el Szigeti Attila, a Drukka Startup Studió operatív vezetője.

A startup-építés többszereplős játék, amelyben ugyanúgy fontos szerepe van az ötletnek, az állami szerepvállalásnak és az angyal-befektetői társaságoknak egyaránt – emelte ki előadásában Oszkó Péter, az OXO Csoport, valamint a Power Angels alapítója és vezetője.

Forrás: Origo / Kép: University Express /

Vagy, indítsa el angliai vállalkozását otthonról már Ł 120.- fonttól! (kb: 40.000.- forintból)

Ismertető megtekintése itt: Angol Cégalapítás

További Hírek:

Leave a Comment