You are here
Valósággá vált egy hollywoodi film botránykeltő ötlete UK 

Valósággá vált egy hollywoodi film botránykeltő ötlete

Az Oscar-jelölt Három óriásplakát Ebbing határában című filmből vett ötlettel akarják nagyobb aktivitásra ösztönözni a rendőrséget a londoni Grenfell toronyházban keletkezett tűz áldozatai. A filmben ugyanis úgy indít véres háborút a tohonya rendőrség ellen a főszereplő, hogy kiragaszt három óriásplakátot, ezzel a szöveggel: “Miközben haldoklott, megerőszakolták, de még mindig nem tartóztattak le senkit. Hogy lehet ez, Willoughby rendőrfőnök úr?”

A film hatására szervezett esemény szereplői csütörtökön három mobil óriásplakátot vittek végig a brit fővároson az Igazságot Grenfellnek elnevezésű kampányban. A csoport a tavaly júniusban a Grenfell toronyházban pusztító tüzet követően szerveződött. A katasztrófának 71 halálos áldozata volt. Az óriásplakátokon a következő felirat szerepel: “71 halott. És még senkit nem tartóztattak le? Hogy van ez?”

Az Igazságot Grenfellnek csoport közölte: azt remélik, hogy plakátjaik ébren tartják “a tragédiával kapcsolatban a nemzet lelkiismeretét”. A rendőrség korábban közölte, hogy az emberölés miatti vádemelést fontolgat, de még senkit sem vádolt meg.

Forrás: Index

További Hírek:

Leave a Comment