You are here
A világ több pontján utasok ezreinek okoz poklot egy számítógépes hálózati hiba, ami megbénította a reptereket. Nagyvilág 

A világ több pontján utasok ezreinek okoz poklot egy számítógépes hálózati hiba, ami megbénította a reptereket.

Egy számítógépes program mondott csődöt, ami az utasok becsekkolásáért felel. A hirtelen felmerült problémára semmilyen választ nem tudtak adni a reptéri dolgozók, így elég hamar többórás sorok alakultak ki. Több mint 100 légitársaság használja ezt a rendszert, a világ legnagyobb reptereiről érkeztek bejelentések, köztük a londoni Heathrow és Gatwick reptéren, a párizsi Charles de Gaulle-on, Washington DC-ben, Baltimore-ban, Melbourne-ben, Szingapúrban, valamint Zürichben, de a listát még hosszan lehetne folytatni.

A csődöt mondott rendszert az Amadeus Altea üzemelteti, állításuk szerint hálózati hiba okozta a leállást, és a szolgáltatást szépen lassan helyreállítják. A cég nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy hackerek állnak-e az összeomlás hátterében.

A legtöbb gép általában egy, de inkább többórás késéssel indult el, ugyanis a becsekkolás így sokkal-sokkal hosszabb időt vett igénybe minden utasnak– írja a DailyMail.

Forrás: Blikk / Kép:    varidina.com  /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment