You are here
Világhírű énekesek is részt vettek Mága Zoltán újévi koncertjén Zene 

Világhírű énekesek is részt vettek Mága Zoltán újévi koncertjén

Világhírű énekesek, köztük Katharine McPhee amerikai előadó, Aida Garifullina tatár származású énekes, valamint a többszörös Grammy-díjas David Foster is részt vett Mága Zoltán hegedűművész 10. Budapesti Újévi Koncertjén a budapesti Arénában.

A jubileumi gálaesten megemlékeztek a Kodály, az Arany János és a Reformáció 500 éves emlékévéről is – olvasható az MTI-hez kedden elküldött tájékoztatóban, amely szerint az eseményen 13 ezer ember vett részt. A közönség soraiban közjogi méltóságok, miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők, egyházi méltóságok, a magyar rendvédelmi kar tábornokai, valamint közel 20 ország nagykövete ünnepelt – írták.
A közlemény szerint a jubileumi gálaesten fellépett a világ egyik legnagyobb zenei szaktekintélye, a többszörös Grammy-díjas David Foster, aki több Oscar-díjas film zeneszerzőjeként működött közre, és számos pop, rock, klasszikus zene, jazz, gospel és R&B stílusban is világsikerű számokat szerzett.
A fellépők és a vendégek között volt még Katharine McPhee énekes, Sheléa Frazier Grammy-díjas amerikai producer, zeneszerző, karmester, valamint a tatár származású orosz opera szoprán, Aida Garifullina, a 2013-as Operalia verseny győztese. Színpadra lépett Fernando Varela amerikai operaénekes és ifjabb Mága Zoltán hegedűművész.
Videoüzenetben köszöntötte Magyarországot és az újévi koncert közönségét Quincy Jones, Grammy-díjas amerikai producer, zeneszerző, karmester és trombitás.
A gálaműsorban közre működött a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar Cser Ádám vezényletével, a Készenléti Rendőrség Zenekara Szalóki Béla karnagy vezetésével, a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay László Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara.
Mága Zoltán hegedűművész a 10. jubileumi koncert alkalmából egy díjat is alapított, amelyet ezentúl minden évben, az újévi koncerten nyújt át.
A Gáladíjat a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért magyar, vagy nemzetközi előadó, vagy producer nyerheti el. Idén elsőként David Foster amerikai zenész és producer kapta az elismerést – írták a tájékoztatóban.

További Hírek:

Leave a Comment