You are here
Visszalépett a Pokolfajzat egy ázsiai karakterének alakításától Ed Skrein brit színész Film 

Visszalépett a Pokolfajzat egy ázsiai karakterének alakításától Ed Skrein brit színész

Visszalépett a készülő Pokolfajzat (Hellboy) egyik szerepétől a Ed Skrein, miután széles körben felháborodást váltott ki, hogy fehér bőrű színészként egy ázsiai származású karaktert alakított volna.

A 34 éves Skrein, aki egyebek között a Deadpoolban és a Trónok harcában is feltűnt, a Twitteren jelentette be, hogy mégsem játssza el Ben Daimio őrnagyot a képregény-adaptációban.
A színész azt írta, a szerep elvállalásakor nem volt tisztában azzal, hogy az eredeti történetben a karakter japán-amerikai származású – írta a BBC News.
“Egyértelmű, hogy az emberek számára fontos a karakter kulturálisan pontos ábrázolása. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, az csak tovább erősítené azt a tendenciát, hogy az etnikai kisebbségek történetei a művészetben háttérbe szorulnak” – fogalmazott közleményében a színész.
Hozzátette: azért lép vissza a produkciótól, hogy “megfelelő embert válasszanak a szerepre”.
Skrein az után lépett vissza, hogy a produkció készítőit a Hollywoodban elterjedt “kifehérítés” gyakorlatával vádolták meg.
A brit színész lépése szinte azonnal pozitív visszajelzéseket kapott olyanoktól is, akik korábban nem tartoztak a 34 ezres követői táborába a Twitteren.
Nem egy hollywoodi filmadaptációt ért kritika a közelmúltban amiatt, hogy az egyes karaktereket nem megfelelő etnikumú színészek játszották. A The Hollywood Reporter című filmes portál szerint azonban ez az első eset, hogy egy fehér bőrű színész visszalép egy kasszasikernek ígérkező projekttől a kritikák miatt.
“Egyáltalán nem állt szándékunkban, hogy érzéketlennek mutassuk magunkat a hitelességet és az etnikai hovatartozást érintő kérdésekben. Azon leszünk, hogy az eredeti képregényhez hűen válasszunk színészt a karakter megformálásához” – húzták alá közleményükben a 2018-ra várható Pokolfajzat producerei, hozzátéve, hogy támogatják Skreint a döntésében.
Az imdb.com mozis adatbázis szerint a Pokolfajzat Neil Marshall-féle új feldolgozásában Milla Jovovich és David Harbour is feltűnik.

MTI

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment