You are here
The Washington Post: Donald Trump a belbiztonsági miniszter elmozdítására készül USA 

The Washington Post: Donald Trump a belbiztonsági miniszter elmozdítására készül

Donald Trump amerikai elnök a belbiztonsági miniszter, Kirstjen Nielsen elmozdítására készül – jelentette hétfőn éjjel internetes oldalán a The Washington Post című lap.

A lap a Fehér Ház jelenlegi és volt tisztségviselőire hivatkozva – forrásait meg nem nevezve – közölte az értesüléseket. Ezek szerint Trump elégedetlen a 46 éves Nielsen munkájával, lassúnak és kevéssé hatékonynak tartja a tárcavezető migrációval, az illegális migránsok visszaszorításával kapcsolatos lépéseit.
Az elnök hatékonyabb, a bevándorlás-politikáját fürgébben megvalósító vezetőt szeretne a belbiztonsági minisztérium élére – írta a The Washington Post. A lap információi szerint a személycserére néhány héten, de az is meglehet, hogy néhány napon belül sor kerül.
Donald Trump a héten Nielsennel együtt tervezett a dél-Texasi határhoz látogatást, de lemondta. A The Washington Post informátorai szerint az elnök a hét végén azt mondta munkatársainak: a lehető leggyorsabban le akarja cserélni Kirstjen Nielsent, akinek menesztésén állítólag már hónapok óta töpreng.
Az elnök elégedetlenségét jelzi, hogy – a lap szerint – a kabinetüléseken többször mások előtt lehordta a belbiztonsági minisztert és nem egyszer “Bushie”-nak, azaz Bush elnökhöz közelinek nevezte őt, utalva arra, hogy korábban George W. Bush elnöksége idején a Fehér Ház Belbiztonsági Tanácsában tanácsadóként dolgozott.
A The Washington Post ugyanakkor megjegyezte: Trump már korábban is változtatott kulcsfontosságú személyi döntésein, és jelenleg John Kelly kabinetfőnök Nielsen megtartása érdekében lobbizik nála.
A belbiztonsági minisztérium szóvivője nem kívánta kommentálni a miniszter esetleges távozásáról szóló értesüléseket.

mti / 24

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment