You are here
Washington támogatja London döntését az orosz diplomaták kiutasításáról        UK USA 

Washington támogatja London döntését az orosz diplomaták kiutasításáról     

Washington támogatja London döntését az orosz diplomaták kiutasításáról – jelentette be szerda esti közleményében a Fehér Ház.

A közlemény leszögezi, hogy az Egyesült Államok osztja a brit kormány álláspontját, miszerint Oroszország a felelős az Egyesült Királyságban élő volt orosz kettős ügynök, Szergej Szkripal és a lánya ellen idegméreggel elkövetett támadásért, és ezért támogatja a 23 orosz diplomata kiutasítását brit földről.
A Sarah Huckabee Sanders szóvivő által aláírt kommüniké hangsúlyozta azt is: a támadás “illeszkedik ahhoz a magatartáshoz, amellyel Oroszország semmibe veszi a törvények szabályozta nemzetközi rendet, világszerte aláássa országok szuverenitását és biztonságát, valamint megpróbálja rombolni és lejáratni a nyugati demokratikus intézményrendszert és folyamatokat”.
Szerdán délután az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet a brit állásponttal egyetértve már kifejtette, hogy a merényletkísérletért Oroszországot tartják felelősnek.
“Az oroszok mostanában arra panaszkodtak, hogy túl sokat kritizáljuk őket – mondta Haley, hozzátéve: ha az orosz kormány felhagyna azzal, hogy ellenségeit vegyi fegyverekkel ölje meg, ha nem támogatná tovább szíriai szövetségesét a szíriai gyermekeket gyilkoló vegyi fegyverek alkalmazásában, valamint ha Oroszország együttműködne a Vegyifegyver-tilalmi Szervezettel és minden információt átadna a most használt idegméregről, akkor abbahagynánk.”

Forrás: MTI / Kép:   dehir.hu   /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment