You are here
William Shatner és Mark Hamill csillagot szeretne Carrie Fishernek Hollywoodban    Film 

William Shatner és Mark Hamill csillagot szeretne Carrie Fishernek Hollywoodban  

William Shatner és Mark Hamill felvetette, hogy posztumusz csillagot kellene kapnia Carrie Fishernek a hollywoodi Hírességek sétányán.

A BBC News szerint Shatner, a Star Trek-sorozat sztárja a Twitteren hívta fel a figyelmet arra, hogy Fisher nem szerepel a 2600 halhatatlan között, akiknek nevét csillag őrzi a Hollywood Boulevardon. Egyúttal javasolta, hogy tenni kellene valamit az ügyben. Egy következő bejegyzésében már azt írta: megkeresi Fisher családját, hogy megtudja, mit gondolnak a dologról.
A Star Wars-filmek Leia hercegnője 2016-ban hunyt el. Életében nem nevezték a csillagra. Elképzelhető, hogy nem érdekelte ez az elismerés, ahogy például Prince kétszer is visszautasította a felkínált lehetőséget. De Angelina Jolie-nak, Brad Pittnek és Robert De Nirónak sincs csillaga Hollywoodban.
Bárkit lehet nevezni a csillagra, aki mögött legalább ötéves kiemelkedő szakmai múlt van televíziós, filmes, zenei, rádiós vagy színházi munkái révén. A nevezettnek egy nyilatkozatot is kell adnia arról, hogy elfogadja a csillagot, és megjelenik az ünnepélyes felavatásán, ha a nevezést elfogadják. A nevezési díj 40 ezer dollár (11,3 millió forint), amelyből a csillag elkészítését, az ünnepséget és a csillag gondozását fedezik.
A nevezések elfogadásáról a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara dönt. A posztumusz csillagokra öt év a várakozási idő.
Mark Hamill, aki Luke Skywalkert alakította a Star Wars-filmekben, és jó barátja volt Fishernek, a múlt héten vetette fel szintén a Twitteren, hogy ha eltávolítják Donald Trump csillagát, a helyére Carrie Fisheré kerülhet, aki valóban megérdemli. A közelmúltban ugyanis a nyugat-hollywoodi városi tanács felvetette, hogy Trump csillagát el kellene távolítani, mivel Trump szerintük egyebek mellett a nőkkel szemben tanúsított viselkedése miatt érdemtelenné vált a privilégiumra – emlékeztetett a brit hírportál.
A Hírességek sétányának bizottsága évente 30 személyt választ ki, akik csillagot kapnak.

Forrás: MTI / Kép: bumm

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment