You are here
Zaklatási ügyek – Lemondott az amerikai Republikánus Párt pénzügyi vezetője      USA 

Zaklatási ügyek – Lemondott az amerikai Republikánus Párt pénzügyi vezetője   

Lemondott Steve Wynn, az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC )- a Republikánus Párt vezető testülete) pénzügyi vezetője.

A 76 éves kaszinó-milliárdost azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklatott masszőrnőket, egyik munkatársát pedig szexuális együttlétre kényszerítette.
Wynn ostobaságnak nevezte és visszautasította a vádakat, és elvált felesége bosszújának, rágalmazásának minősítette őket. Mindazonáltal szombaton – egy nappal azt követően, hogy az egyik újság terjedelmes riportban számolt be szexuális zaklatási ügyeiről – benyújtotta lemondását. Közleményében ezt azzal indokolta, hogy nem akarja “szükségtelenül elvonni a figyelmet” a republikánusok “hihetetlen sikereiről, amelyeknek folytatódniuk kell”.     A Republikánus Országos Bizottság (RNC) elnöke, Ronna McDaniel bejelentette: elfogadták a lemondást. McDaniel nem kívánta kommentálni sem a vádakat, sem a lemondást.     Az állítólagos zaklatási ügyekről a The Wall Street Journal című lap adott hírt. A lap Wynn több mint egytucat munkatársával készített interjút, és rábukkant bírósági dokumentumokra is, amelyek szerint a milliárdos 7,5 millió dollárt fizetett egy manikűrösnőnek, mert szexuális együttlétre kényszerítette őt.
Steve Wynn nemcsak a Republikánus Párt pénzügyeinek intézője volt, hanem a párt egyik nagy anyagi támogatója is.

Forrás: MTI / Kép:   delmagyar.hu   /

Share Button

További Hírek:

Leave a Comment